Hoppa till innehåll

Så här gör du en egen fågelmatare


Jag tycker om att förse våra fåglar med mat under den kallare delen av året, och de verkar också uppskatta det. Nästan varje gång jag kommer ut med min kanna med fröer så kvittrar det i buskarna, så de verkar har full koll på när det fylls på. Om jag inte håller tiden så kan det hända ibland att en liten sätter sig på fönsterbläcket och titta uppmanande på mig och flyger sen vidare. 🙂

En dag såg jag på Instagram hur @kreativakarin gjorde sina egna fågelmatare av mjölkkartonger och de var hur söta som helst! Jag var bara tvungen att testa och det var verkligen jättekul!

I like to provide the birds in the garden with food during the cold period of the year, and they seem to appreciate it, too. Nearly every time when I come out with my can with seeds the bushes come alive with bird song. They seem to know exactly what I am up to. If I don’t fill up in time it can happen that a small bird sits down at the window sill, looks demanding at me and then flies away. 🙂


Acouple of weeks ago I saw on Instagram how @kreativakarin made her own bird feeders out of milk cartoon boxes and they were so cute! I just had to try it and it was so much fun!

Jag diskade av kartongerna first och lät dem torka. Sedan skar jag ut mönstret med en mattkniv. På sidorna skar jag ut vingar och den längst fram blir som en mun. Sedan målade jag mjölkkartongen två gånger med en svart hobbyfärg för utomhusbruk, från Panduro. Jag lät färgen torka 15 minuter mellan varje målning. Jag målade näbb, ögon och prickar med en vit färg och en kopparfärg. Upphängningen gjorde jag genom att trycka igenom en nål med ett snöre och sen limmade jag igen öppningen med Karlssons klister och höll ihop den med gem tills den torkat. Sen är det bara att fylla upp med fröer och hänga ut den till dina små vänner. Lycka till!

I rinsed the boxes first and let them dry, then I cut out the openings with a carpet knife. I cut the ones on the sides out like wings, and then I painted the whole box twice with a black outdoor paint from a hobby store. I let it dry 15 minutes between the coatings and then I painted the pattern dots, eyes and  beak with white and copper paint. I pressed a needle through the top with a thread for outdoor use and glued the opening and put paper clips to hold it together while it dried. Then you can just hang it in your garden and fill it up with the seeds you want. Good Luck! 


Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: