Hoppa till innehåll

Jul, jul strålande jul!


Det har verkligen varit ett par dagar med full fart. Fullt upp på jobbet och det har varit långa dagar, men de senaste två dagarna såhar jag haft semester och jag har varit så effektiv. Igår städade jag hela huset och satte upp lite juldekorationer, jag köpte en fin gran tillsammans med mina föräldrar som kom över på en fika och dessutom gjorde jag Mozartkulor.

It has been a couple of stressful days. Long days at work in the beginning of the week and now I have had two days of vacation and I have been so effiicient. Yesterday I cleaned the whole house and put up some Christmas decoration, I bought the Christmas tree together with my parents who came over on a cup of coffee and I made Mozart baubles.

 

Idag har även min man varit ledig och vi har gjort chokladtryfflar, en fruktefterrätt till jul, lagt in sill och klätt julgranen. Det är mysigt med en dag hemma tillsammans med pyssel och fika.

My husband has had a day off today, too, and we have made chocolate truffles, en fruit dessert for Christmas, pickled herring and decorated the Christmas tree, and it has been really nice. 


Jag var rädd för att jag inte skulle få tag på en bra gran när jag var ute så sent inpå julen, men den var helt underbar. Jag har blandade saker i granen, kulor och allt möjligt annat. En del är nya saker som jag har köpt själv eller som jag fått i present men det mesta är ärvda saker och dekorationer jag köpt i antikaffärer. Min favoritdekoration är en guldfärgad fågel i plast som har tillhört min mormor, den är så fin i sitt sirliga utförande. I år har jag även köpt ett pärlband med guldkulor som jag har snurrat runt granen.

I wasn’t sure that I would find a nice tree so close to Christmas but I found a beautiful one, I have dressed it with baubles and other decorations too. Some of the things are new that I have bought myself or got as a gift but most of them are vintage, either bought in antique stores or inherited. My favorite decoration is a bird in golden plastic that has been my grandmother’s and it spins around so effortlessly in the tree. I put a ribbon of pearls around the tree this year and I think it became rather nice. 


Nu ikväll ska jag göra en kycklingpaj och grönkålspaj, men sedan ska jag faktiskt mysa en stund framför TV:n och kanske leta upp en bra julfilm att titta på. Hur ligger ni till med julförberedelserna? Stressa inte, det blir en bra jul ändå, tänk på det.

Tonight I am going to make a chicken pie and a green cabbage pie and then I am done for today. Time for a nice movie in the sofa with my husband. How far have you gotten in your Christmas preparations? Don’t stress, it will be a good Christmas anyway, do not forget that. 


Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: