Hoppa till innehåll

Några tankar om inredning


Hur många gånger under sin livstid byter man ut soffan hemma? Här hemma har vi inte bytt soffa så många gånger faktiskt, men jag tror ändå att det är ovanligt. Första soffan jag köpte till min första lägenhet står nere i ena vardagsrummet, den första soffan vi köpte när vi köpt huset står faktiskt på vår inglasade altan. Det kanske låter knasigt men jag måste säga att det är det bästa som jag har gjort, jag älskar att ligga på soffan där ute och läsa en bok på sommaren när regnet smattrar på taket. Den senaste soffan står i vardagsrummet, så ingen soffa har ännu lämnat hemmet. Ändå tänker jag ofta att jag vill byta soffa till en helt annan stil än den som vi har nu och gärna även en annan färg.

Däremot tror jag att man är mer benägen att spendera mer pengar på en soffa än till exempel en lampa hemma. Det är egentligen rätt så konstigt, för jag undrar om soffan kommer att stå hemma hos en om 50 år, men jag tror faktiskt att en lampa skulle göra det. En snygg lampa kan dessutom verkligen höja upp inredningen i hemmet en hel del. Jag säger inte att det ena eller det andra är fel, inte alls! Det här är bara några tankar som jag har om hur mycket pengar man kan tänka sig att spendera på olika saker i hemmet.


How many times during a lifetime do you exchange the sofa in your home? In our house it has not happened so many times but I think that is quite rare. The first sofa I bought to my first apartment is now in our living room downstairs, our second sofa is now in our conservatory. That might seem strange but I have to say that it is the best thing I have ever done, I love to lay there reading a book with the raindrops falling on the roof. Our third sofa is still in our living room upstairs, so none has left the house yet, but I often think of changing sofa to another style or/and another color.

I think though that you can think of spending more money on a sofa than, for example, a lamp. I think that is quite strange because I don’t think the sofa will be standing in your living room in 50 years but the lamp most probably will, I also think that a nice lamp can really elevate an interior. I am not say that it is wrong, there is no right or wrong in interior decoration, these are only my own thoughts on how you can think of spending your money on items for your home. 

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: