Ikväll svängde vi ihop en laxrätt och den blev verkligen jättegod så jag tänkte bjuda er på receptet, ifall ni är sugna. Det gick snabbt och enkelt också, vilket är en fördel när man har så mycket annat att göra och är stressad men ändå vill äta något gott.
Tonight we made a dish with salmon and it tasted so good, that is why I am putting it on the blog so you can try it if you want to. It was quick and simple which is a bonus when you are stressed and still want something nice for dinner.
4 laxfiléer 4 filés of salmon
Rapsolja Rapeseed oil
Citron Lemon
Salt Salt
Peppar Pepper
Jag använder frusna filéer som jag tar direkt från frysen och lägger i en ugnssäker form, ringlar oljan över, pressar lite saft av citronen och kryddar med salt och vitpeppar. Sätt ugnen på 200 grader, jag använder mig av varmluftsugn så då går det lite snabbare. Laxen ska vara inne 17-19 minuter.
I am using frozen salmon filés, I pour some oil and the juice from a lemon over them and season it with white pepper and salt. Put it in the oven on 200 degrees for about 17-19 minutes.
1 Blomkålshuvud 1 head of cauliflower
Smör Butter
Grädde Cream
Grönsaksbuljong Vegetable stock
Salt Salt
Peppar Pepper
Skölj och dela upp blomkålshuvudet och koka det i vatten med 1/2 buljongtärning i 15-20 minuter. Försök sedan att få ut så mycket vatten som möjligt ur blomkålen innan du stöter den med en potatisstöt. Blanda i smör och grädde efter eget tycke beroende på hur tjock eller tunn du vill ha den. Krydda med salt och vitpeppar.
Rinse and split the head of cauliflower and boil it with a little bit of vegetable stock in the water for about 15-20 minutes. Try to get so much water as possible out of the cauliflower before stomping it, pour cream and butter in until you get the consistency that you want. Season with white peppar and salt.
900 gram broccoli 900 gram broccoli
1 påse rostade hasselnötter 1 bag of toasted hazelnuts
Rapsolja Rapeseed oil
Flingsalt Sea salt
Jag använder även här frusen broccoli som jag sköljer under kranen i kallt vatten för att det ska gå lite snabbare i ugnen. Lägg broccolin i en ugnssäker form och ringla olja och flingsalt över och in i ugnen på 200 grader tillsammans med laxen i cirka 20 minuter. När du tagit ut den, strö över de rostade hasselnötterna. Alla delarna tar lika lång tid att tillaga så glöm inte att förbereda allt innan och sedan kan du ta det lugnt en stund. Jag brukar bryna lite smör som jag ringlar över på tallriken.
I use frozen broccoli that I rinse under the tap in cold water for it to get a little defrosted before I put it in the oven with some oil and sea salt at 200 degrees Celsius, together with the salmon, for about 20 minutes. When it is done put the toasted hazelnut on. All the different parts of the dish takes the same amount of time to cook so don’t forget to prepare them all before cooking. I finish off the dish with some melted butter on the plate.