Skip to content

Den heliga kaffestunden!


Hemma hos oss dricks det inte kaffe varje dag då ingen av oss dricker kaffe på morgonen eller på kvällen. På vardagarna äter vi oftast lunch ute på restaurang och då blir det gärna en kopp cappuccino efter maten, med en chokladpralin till. Det är ett mysigt avbrott mitt på dagen och man lär ju känna så mycket trevliga människor som också är ute och lunchar.

Vi äger varken en kaffebryggare eller en kaffemaskin utan när det är dags för kaffe är det en klassisk espressobryggare i pressad aluminium som gäller. Vi gillar båda starkt och fylligt kaffe med lång eftersmak och mindre syra och beska, men vi testar ofta olika sorter för att hitta det som passar oss. Vi köper hela bönor som vi sedan maler i vår kaffekvarn och brygger på spisen, varm skummad mjölk vill vi också gärna ha i kaffet. Vår favoritkaffesort för tillfället heter San Luis från Le Piantagioni, odlas i El Salvador och vi köper det från Rigtigkaffe.se. När vi ska hämta vårt paket med kaffe på postterminalen, dit vi måste åka för att kaffepaketet är så stort, så tittar de lite konstigt på oss och säger: – Ska ni ska hämta ett paket med kaffe?! Ja, jag har insett att jag är en kaffenörd 🙂

Vi önskar dig en riktigt skön kaffestund i helgen och hoppas att du njuter av din kopp kaffe!

We don’t drink coffee in our house on weekdays, only on weekends since neither of us drink coffee neither in the morning nor in the evening. On weekdays we mostly have lunch together at a local restaurant and the post-lunch ocappuccino is very welcome. I like having something sweet with my coffee so a chocolate truffle is just perfect. Our lunch is a nice break in the middle of the day, also, you get to know a lot of nice people that also eat lunch away from the office.

We don’t have an electric coffee maker or coffee machine so we use a classical espresso maker on the stove instead. We like to have hot foamed milk in our coffee so we do that manually. We like a coffee that is strong, full bodied and has a long aftertaste, with less acidity and bitterness. We often taste different sorts of coffee to see which ones suite us and our favorite at the moment is San Luis from La Piantagioni. It is grown in El Salvador and we buy it online from Rigtigkaffe.se. We buy whole coffee beans that we grind in our grinder from Wilfa. Everytime that we are picking up our parcel of coffee at the postoffice they look at us quite peculiarly and say: – Is that a parcel with that you’re picking up?! Well, I guess I am a coffee nerd after all. 🙂

I hope you have a nice relaxing moment this weekend with a great cup of coffee!


Share

2 Comments

  1. Å jag väntar fortfarande på att få komma på riktigt kaffe 😉

    • admin admin

      Det ska vi absolut se till att du får 😉

Kommentera

%d bloggare gillar detta: