Hoppa till innehåll

Så här sköter du om din rumsgran

För två år sedan köpte jag min första rumsgran och det var så fint att ha den på hallbordet med belysning i. När julen var över visste jag inte riktigt vad jag skulle göra av den och den flyttades runt en del tills den faktiskt ruttnade och dog. Förra året bestämde jag mig för att ta hand nästa mycket bättre och det har jag gjort och den har blivit större och är nu riktigt fin.

Last year.

Two years ago I bought my first small Christmas tree to put in a pot with lights on the table in our hallway. When Christmas was over I didn’t know what to do with it so I moved it around a lot until it finally died. Last year I decided to take better care of the one I bought and I have done so, it is now bigger and looks really well.

This year.

Så här gjorde jag för att lyckas:

  • Den har stått ljust men inte i direkt solljus, så gärna i ett fönster i norr eller öster.
  • Under sommaren lät jag den stå i vår ateljé i trädgården där det inte är så varmt.
  • Jag har vattnat den lite oftare under sommaren och inte så ofta under vintern då den då lättare kan ruttna.
  • Jag har inte gett den extra näring men det klart att det är ännu bättre om man gör det.
  • Jag har läst att de gärna vill bli sprayade med vatten eftersom inomhusluften är rätt så torr. Det ska jag börja med nu.

Jag läste också att en rumsgran som trivs kan bli upp mot två meter hög, men så bra vill jag nog inte att den ska trivas… 🙂

This is how I kept my tree in good shape:

  • I put it in a window to get light but not in direct sunlight, so a window facing north or east.
  • During the summer I put it in our studio in the garden where it is a little cooler.
  • I watered it more often in the summer than in winter because if you water it too much in winter it will rot.
  • To give it fertiliser would make it even happier, I haven’t done so but probably should have.
  • I have also read that it like to be sprayed with water now and then to help it against our dry indoor air. This I will start doing at once.

A tree that is happy can get nearly two meters tall, I don’t think I want mine to like it just that much :).

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: