Skip to content

Rabarbersylt

Det är härligt att få inspiration från alla möjliga håll! För ett par veckor sedan var jag inne på Instagram och såg att @lustattpyssla som jag följer hade kokat rabarbersylt. Det såg grymt gott ut och jag kände direkt att jag måste prova det receptet, så nu ikväll var det dags. Jag har ingen riktig tur med mina rabarber, det kommer upp ett 20-tal varje år men inte fler tyvärr. Ikväll försvann en tredjedel av mina rabarber i landet men vad gör det, de ska ju ätas upp!

It is great to get inspiration from many different places. A couple of weeks ago I was looking around on Instagram and saw that @lustattpyssla that I follow had made rhubarb jam. It looked so tasty and I immediately felt that I had to try to make it, so tonight I did. I am not very successful at growing rhubarbs, they come up every year but only like 20 and then it stops. Tonight one third of my plants was picked for the jam but who cares, it is there to be eaten.

Receptet var superenkelt!

500 gram rabarber (ca 4-5 stjälkar beroende på storlek)

500 gr syltsocker

1 citron

1/2 tesked kardemumma, malen

Skiva rabarberna och pressa saften ur en citron. Häll rabarber, socker, citronsaft och kardemumman i en kastrull och koka i 5 min. Häll upp i burkar och ställ i kylskåpet.

Jag var tvungen att smaka lite när jag hällde upp det och det var himmelskt gott! Tack till @lustattpyssla för all din inspiration och det goda receptet! Rhubarb jam

The recipe is so simple!

500 grams of rhubarbs (approximately 4-5 stems)

500 grams of jam sugar

1 lemon

1/2 teaspoon of cardamom Rhubarb jam in the making

Cut the rhubarbs into pieces, squeeze the juice of the lemon. Put it all in a saucepan and let it boil for five minutes. Pour it in jars and put them in the cooler.

I had to taste it when I poured it up and it was heavenly. Thanks to @lustattpyssla for your inspirational account and the great recipe!

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: