Hoppa till innehåll

Odla, Odla, Odla…

Odlingssäsongen är igång och även om jag inte har riktigt energin detta året så ska jag försöka att sätta igång ändå, det blir lite som terapi. När jag odlar är jag i stunden just där och då, det blir lite som mindfulness. Paprikorna och chilin som jag planerade i början av februari har tagit sig riktigt bra och jag tyckte att bladen blev större bara över natten för någon vecka sedan. Jag vattnar dem med tomatgödning, det är säkert inte rätt, men jag tänkte gödning som gödning och de verkar gillar det.


The season for planting is here and my energy level is not on top but I am going to do it anyway because I feel better when tending my projects, I am present there in the moment which is a bit like mindfulness. The peppers and the chilis that I sowed in the beginning of February are really fine, I think the leaves got bigger just over night last week. I water them with the fertilizer that I use for my tomatoes, it’s probably not right but I reckoned fertilizers are fertilizers and they seem to like it.

Ingefäran som jag satte ungefär samtidigt planterade jag för ett tag sedan i större burkar. De har nu börjat så smått att växa, de ska få vara inne någon månad till innan de åker ut i min pallkrage.

The ginger that I planted at the same time as the pepper has now started to grow. I am going to keep them inside for another month before I move them out in the raised bed. 

Idag har jag planterat broccoli och grönkål och satt in i mitt lilla drivhus. Grönkål satte jag förra året och det gick verkligen jättebra men broccoli har jag inte planterat på nästan 20 år, så vi får se om jag lyckas. Jag har två sorters broccoli; Premium Crop som ska ge stora knyten och Healthy Option som ger fler men mindre knyten och har en längre skörd.

Today I have sowed broccoli and green cabbage and put it in my smallest greenhouse. I sowed green cabbage last year and that went great but I haven’t sowed broccoli for about 20 years so I have to see how it goes. I have two kinds of broccoli; Premium Crop that makes bigger but fewer units and Healthy Option that gives more but smaller units and a longer crop.

Jag hoppas att jag i slutet av veckan kan så spenat och mangold ute i min pallkrage, den behöver bara gödas upp med en säck kogödsel innan, sedan hoppas jag att få en rätt så tidig skörd.

I hope that I at the end of the week can sow spinach and chard in one of my raised beds, it just need a sack of cow manure first, I hope to get an early harvest.


Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: