Hoppa till innehåll

Målning är verkligen avslappning


Ibland kommer jag in i perioder när jag målar, målar och målar och jag har kommit på att de ofta sammanfaller med när jag känner mig stressad. Det är något avslappnande med att sakta dra en pensel över en yta, då kan man inte tänka på något annat än det man håller på med för ögonblicket. Att få det jämnt, så lite synliga penseldrag som möjligt och att se hur snyggt det blir, det är som mindfulness. Nu har jag målat färdigt proppskåpet i källaren och om jag orkar är tanken att jag ska måla dörrposterna också, men det ska inte vara några krav så blir det så blir det.

Sometimes I get in to a mood to paint here at home and I have realised that it usually happens when I am stressed. It is something relaxing about painting, to see the paintbrush slowly going over the surface. It keeps me in the moment and don’t think about anything else. The only thought in my mind is to get it as even as possible, get so little marks after the paintbrush as I can and to see how white and beautiful it gets – it feels like mindfulness. Now I have painted the cabinet surrounding the fusebox in the basement and if I have the time I will continue paint the doorposts, but only if I feel up to it. 

När jag ändå målade om där nere ändrade jag möbleringen och mitt spelbord fick komma ut från förrådet. Jag tyckte att det blev mysigt att ha det i hallen och det blev väldigt luftigt och stort men ändå inrett och ombonat. Jag satte även en vas med liljor i hallen i en gammal vintage golvvas från Rosdala glasbruk. När jag har ändrat om här hemma så älskar jag att gå och titta på resultatet om och om igen, kanske så byter jag till en annan tavla, men annars är jag nöjd.

When I was done painting the cabinet I decided to rearrange the furniture in the hallway in the basement and put out a card playing table from the storage. I think it was cosy to have it there with a lamp and a chair and the hallway felt larger afterwards, yet homely. I also put a vintage vase in glass from Rosdala glass factory with white lilies. Now I love to go down there and just look at it, I am so pleased with the result. I might change to another painting but other than that it feels perfect. Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: