Hoppa till innehåll

Ge dina gamla krukor nytt liv


Jag hittade en kruka i garaget där färgen hade börjat flagna men formen på krukan var ändå ganska fin och bestämde mig för att testa att måla om den. Jag har köpt färg hos Panduro, deras färg Vintage, i både grått och vitt. Jag började med att tvätta krukan och sen tog jag bort lösa bitar och slipade av den med ett fint sandpapper. Sedan målade jag med pensel och färgen var en riktigt bra att jobba med. Den var inte för tunn och det gick inte åt så mycket färg, eftersom krukan från grunden var ljus räckte ett lager och den torkade supersnabbt. Det var så kul så jag fortsatte med flera stycken. Det här kommer jag att göra om många gånger!


I found a pot in the garage where the paint had started to peel off but the shape of the pot was still very nice, and decided to paint it. I have bought a paint called Vintage, from a local hobby store, in both white and grey. This time, however I used the grey hue. I washed the pot and removed all loose paint and then I sanded with a fine grain sanding paper to smooth out the edges. I put on the paint with a brush and it was a very nice paint to work with. It wasn’t too thin and I didn’t have to use that much of the paint. Since the pot from the start was light in color I just painted it once to get a good result, and it dried very quickly. It was so fun that I continued with a few more. I am definitely going to do this many more times! Kommer ni ihåg den lilla vasen i keramik som jag köpte på loppis för någon vecka sedan?
Nu är den vit
Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: