Hoppa till innehåll

Första advent!

Första advent är här och den kunde inte vara mer perfekt! Snön ligger ljust och vackert ute och solen har skinit hela dagen och det har varit -3 grader, ett helt suveränt väder! Vi började dagen i kyrkan och lyssnade på en vacker adventskonsert med Gimlesångarna där båda mina föräldrar är med och min moster. Vi fick också sjunga lite själva av de vackra julpsalmerna. Efteråt var det adventskaffe hemma hos oss framför brasan. Skidskyttesäsongen kör igång i helgen med så jag är riktigt nöjd! Go Martin, go!

The first of advent is here and this year it is perfect! The snow has arrived and makes it light and crisp outside and the sun has been shining all day. We started the day with going to church for an advent concert with Gimle choir, both of my parents and my aunt is singing in that choir. We also got to sing son beautiful Christmas psalms. Afterwards we had coffee and pastries in front of the fireplace. The biathlon season has begun this weekend and I love it! Go Martin, go!

Vi hann få upp adventsbelysningen här hemma till helgen trots att jag har legat i förkylning och feber. Det är så mysigt när allt är uppe! Jag har köpt en ny ljusslinga till den inglasade altanen då den gamla gick sönder och den nya blev riktigt fin. Jag valde en transparent som inte syns så mycket utan bara ger ljus.

We managed to get up all the lights for advent despite me being sick in fever and a cold. I bought a new light strip for the conservatory this season since the old one was broken. I chose a transparent and I am really pleased. I have considered the environment this year and only replaced broken things and not bought anything else new.

Jag har annars tänkt på miljön i år och inte köpt något nytt till advent som jag inte behöver. Vad man behöver är verkligen relativt, det vet jag, jag har bytt ut trasiga saker men annars inte. Min favorit av alla stjärnor är min Philips stjärna från 60-talet. Den hängde under hela min uppväxt i köksfönstret i föräldrahemmet och när jag flyttade till huset så fick jag låna den ett år vilket nu har blivit 14 år. Ett år hängde jag inte upp den och det kändes aldrig som jul så kvällen innan julafton så åkte den upp och då kom julen.

My favourite among the Christmas light is a star from the sixties from Philips. My parents had it in the kitchen window my entire childhood and when I moved to the house I borrowed it, that was fourteen years ago. It was one year I didn’t put it up and I never got the Christmas spirit that year so the day before Christmas I put it up and the Christmas arrived.

Nu ska vi ha adventsmys med glögg och en massa goda tilltugg och en mysig julfilm till det. Nu är vi igång med min favoritsäsong, JULEN!

Now we will have moulded wine and snacks and watch a Christmas movie. Finally my favourite season is here, Christmas!

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: