Skip to content

Ett gott tilltugg till plockmaten

Jag tycker plockmat är så gott, enkelt och mysigt särskilt en fredag när man är trött efter en veckas jobb. Nu har vi semester och då har man tid och ork att testa lite nytt. Ikväll gjorde vi ett snabbt tilltugg som var supergott!

I really like food that I can eat with my hands and pick the parts that I like as it is easy and cosy a Friday night after a week of work. Now we have vacation so we have time to try something new to add to our plate.

Vi tog två smördegsplattor som vi kavlade ut lite och bredde på philadelphiaost. Vi vek upp kanterna lite och sedan lade vi på tunnskivad zucchini och rödlök. Vi lade på marinerad kronärtskocka och färsk rosmarin och penslade kanterna med vispat ägg. In med den i ugnen på 200 grader i ca 20 min. När den kommer ut ur ugnen strör jag på riven parmesan.

We took pastry dough and put Philadelphia cheese on them. We pulled up the edges a bit and then added thin sliced zucchini and red onion. We put on marinated artichokes and fresh rosemary and put whipped egg on the pastry’s edges. We put it in the oven in 200 degrees for 20 minutes. When I take it out of the oven I sprinkle som caressed Parmesan over it.

Det var verkligen supergott! Till den serverade jag svarta Leccino oliver, magnifico salami, Parma slega, en parmesancreme, brieost och fikonmarmelad. Vill man kan man ju göra en sötare variant med getost, valnötter och honung på smördeg. Det går ju att lägga på precis vad man vill, härligt!

It was really tasty! I had magnifico salami, Parma slega, lecchino olives, Brie cheese, parmesan cream and fig marmalade to it. You can put anything you like on the pastry, like goat cheese, figs and honey or whatever you like, lovely!

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: