Hoppa till innehåll

Bourgie har hittat hem

När adventsljusstakar och stjärnor åkte ner efter julen så upptäckte jag att jag saknade en snygg lampa. Det är ju inte helt sant, vi har ett helt skåp med fina lampor men ingen som jag tyckte passade i sovrummet just nu. Jag började att leta och till slut hittade jag en Bourgie-lampa som är formgiven av Ferruccio Laviani för Kartell.

Jag tycker om att man tagit formspråket från barocken och gjort den i det moderna materialet plexiglas. Den räfflade skärmen ger en glittrande effekt som är väldigt fin. Jag tycker att den blev riktigt snygg på spegelbordet, så kanske den får stå kvar där, men troligtvis inte eftersom jag brukar flytta runt våra lampor och pröva nya kombinationer.

When we took down the Christmas lights I felt like I missed a lamp in the bedroom window. That is actually not true, we have a whole cabinet with beautiful lamps but not one that I thought would be perfect for the moment. I started to look around online and found the Bourgie lamp, designed by Ferruccio Laviani for Kartell.

I love the old baroque form in the modern material that plexiglass is. The striped pattern in the screen makes it glimmer even more. It looks great on our mirror table, so maybe it will stay there, but probably not as I usually move the lamps around.

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: