Hoppa till innehåll

5 konstverk som jag tagit till mitt hjärta

Konst är något verkligen personligt och individuellt, smaken är så olika och det någon gillar avskyr någon annan och det är precis som det ska vara. Det är underbart med olika åsikter, bara det finns respekt. Jag tänkte visa er fem konstverk som jag har tagit till mitt hjärta, jag hoppas att de ska tilltala er om inte så är det också helt ok.

Art is so personal and individual, what one person likes another can hate and that is just as it should be. I love different opinions as long as there is respect for each other. I wanted to show you five pieces of art that I have taken to my heart, I hope that you will like them too, but if you don’t that is also fine. 


5. Olafur Eliassons Rainbow Panorama i Århus. En vacker promenad i alla regnbågens färger, jag vill dit snart igen! Olafur Eliassons Rainbow Panorama in Aarhus. It was such a beautiful walk inside a rainbow with all its gorgeous colours. 

4. Alexander Calders vackra skulptur vid uteserveringen på Louisiana. Så stor, svart, abstrakt och pampig! Alexander Calders beautiful sculpture by the restaurant at the Louisiana Museum. 

3. Alberto Giacomettis vackra smala skulptur The walking man som finns på Louisiana Museum. Den såg jag för första gången för 15 år sedan och föll pladask för den och såg hur vackert levande brons kunde vara. Alberto Giacomettis fantastic sculpture The walking man that resides in the Louisiana Museum. The first time I saw him was 15 years ago it was love at first sight and I saw how beautifully alive the material bronze could be. 

2. Robert Rauschenbergs vackra get Monogram är nästan min absoluta favorit, jag såg det första gången för flera år sedan på Moderna Museet i Malmö och blev så kär. Nu hänger den avbildad i mitt kök både som poster och kylskåpsmagnet. Jag hoppas att få se honom någon gång igen. Robert Rauschenbergs beautiful goat Monogram is nearly my absolute favourite, who doesn’t love this cute animal? I saw it many years ago at the museum of modern art in Malmö and have been obsessed with it ever since. I have a poster and a refrigerator magnet with him on it. I hope to see him again some day. 

1. Joán Mirós skulptur Personnage är min absoluta favorit! När man står framför från olika håll så känns det som att han tittar tillbaka på dig. Det finns nog inget konstverk som tyvärr har blivit så sexuellt trakasserat som han. För mig känns det i alla fall som att besöka en kompis varje gång jag är på besök på Louisiana museum. Joán Mirós sculpture Personnage is my absolute favourite! When you look at him from different directions it always feels like he is looking straight back at you. Unfortunately I don’t think there re many pieces of art that has experienced so much sexual harassment as he has. Still, to me it feels like visiting a friend every time I am visiting the Louisiana Museum. 

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: