Hoppa till innehåll

Pasta med pinjenötter

En rätt som vi äter ofta här hemma är en pasta med soltorkade tomater och pinjenötter. Jag vet inte var jag hittade receptet första gången och jag har nog gjort justeringar under tidens gång, det brukar jag göra. Så här gör jag den i alla fall och den här gången kunde jag laga den med egenodlad chilifrukt.

A pasta that we eat a lot in our house is a dish with sun dried tomatoes and pine nuts. I don’t remember where I got the recipe from but I have altered it during the years, I usually do that with recipes. This is how I cook it and this time I could do it with homegrown chilli.

Jag kokar pasta fylld med parmesan i lättsaltat vatten i 5 minuter. Jag steker 2 skivade vitlökar, 1/2 hackad gul lök och en hackad röd chilifrukt i 1 dl olivolja. Jag steker tills löken blir glasad och sen häller jag i en påse pinjenötter och 1 msk tomatpuré. Till sist lägger jag i en burk soltorkade tomater i marinad som jag skurit i bitar och häller därefter i pastan. Jag tar även i lite av marinaden från de soltorkade tomaterna och så kryddar jag med salt och chilipulver.

I buy Parmesan filled pasta that I boil in salted water for five minutes. I fry two cloves of garlic that I have sliced, 1/2 a yellow union and one red chilli that I have chopped up in 1 dl of olive oil. I fry it until the onion gets glazed then I add a bag of pine nuts and 1 tsp of tomato purée. I add the chopped up sun dried tomatoes in the end, I put in a can and I use those that are marinaded in oil with herbs and garlic. I also use some of that marinade. Finally I add the pasta and spice it with salt and chili powder.

Pasta med pinjenötter, chili och soltorkade tomater

Den här rätten går snabbt att laga och riktigt god!

This dish is fast to make and it is really tasty!

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: