Hoppa till innehåll

Trädgårdskalendern – Februari


Tänk att vi redan har kommit till februari månad och det är snart vår! Visst, det är ett tag till men det går fort tycker jag. Februari är precis som de senaste månaderna en lugn månad i trädgården, jag behöver bara vara lite vaksam på om det kommer en stark sol så att de känsliga växterna skyddas från solen och inte bränns.

Jag kommer inte att göra något ute i trädgården denna månaden men däremot är tanken att jag ska försöka att förbereda inomhus istället. Jag är sugen på att försöka att så olika sorters av chili och paprika och då måste de för odlas i februari för att de ska hinna ge frukt, har jag lärt mig. Jag har även tänkt att försöka att ge mig på att odla groddar, jag gjorde det när jag var yngre men inte sedan jag blev vuxen. Det finns ju så mycket roligt att ge sig på och inte bara alfalfa groddar.

We have already reached February of 2017 and it is soon spring here in Sweden, it will take a while longer but it will go faster than we think. February is just like the previous months a time where there is no work t do in the garden because of the cold and frost so I will put in some work inside instead.

I want to try to grow chilli and peppers and these has to be planted in February to have the time to bear fruit have I learned from a colleague. I will also try to grow sprouts, I did it when I was younger but not since I grew up and there is so much more to grow than just alfalfa seeds. 

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: