Vi har haft en fantastisk första advent med julfilm, julmusik, brasa och ljus. Jag hade en massa idéer på tilltugg till glöggen som vi testade. Jag tänkte bjuda er på recepten ifall ni är sugna att fixa till ert glöggmingel. Jag gjorde givetvis pepparkakor med grönmögelost, jag använde hembakade pepparkakor och St Agur ost från Frankrike som är rätt så mild med en god sälta.
We have had a wonderful first advent with Christmas movie, Christmas music, a fire in the fireplace and candlelight. I have had a lot of ideas of snacks to the mulled wine that I wanted to try to make. I am posting the recipes here in case you want to try to make them too. I use homemade gingerbread cookies and put St Agur cheese on them from France.
Jag hade färska fikon i klyftor med serrano skinka på. Jag tog också hembakade pepparkakor med tallegio ost och färska fikon. Jag ringlade agave sirap över och toppade med pumpakärnor, det var mumsigt!
I used fresh figs and a slice of Serrano ham on top. I also use homemade gingerbread cookies with tallegio cheese and fresh figs, I topped with agave sit-up and pumpkin seeds. That was really yummy!
Vi tog 2 plattor av frusen smördeg som vi tinade och kavlade med lite mjöl. Vi fick ut fyra gifflar från varje platta. Vi penslade med äggula och sen hackade vi en halv deciliter av svarta oliver och rev en deciliter av parmesanost. Vi fördelade oliverna och parmesanosten på smördegen och vek ihop den och tvinnade dem. Vi penslade med äggula och strödde sesamfrön och flingsalt på toppen. Vi gräddade dem i varmluftsugn på 175 grader i 20 minuter.vi hade serrano till också.
We took two pieces of puff pastry and made them thinner and split each up in four parts. We pencilled them with egg. We chopped up half a decilitre of black olives and shredded one decilitre of Parmesan cheese and put that on. We folded them and twined them. We pencilled egg on top and then added sesame seeds and sea salt. We put them in 175 degrees in the oven for 20 minutes and served ten with slices of Serrano ham.
Vi drack glögg till från början men övergick till champagne. Det var riktigt gott och blev som en härlig brunch!
We started drinking mulled wine to it but ended up drinking champagne instead. All of the snacks were great and it was like a lovely brunch!