Många kvällar när man kommer hem ifrån jobbet kan man vara jättetrött och orkar inte tänka ut vad man ska äta eller ens orka att laga maten. Det är då man tar dåliga beslut och handlar någon färdiglagad skräpmat. Det är inte så ofta längre som det händer hemma hos oss, vi gör en inköpslista varje vecka och tänker ut rätter i förväg, dessutom ser vi till att maten går ganska snabbt att tillaga.
För några dagar sedan svängde jag ihop en ny maträtt av det som fanns i kylen och det blev supergott och är hur enkelt som helst!
Many evenings when you come home from work you are tired and the thought of thinking what to make for dinner feels impossible and the thought of cooking it is overwhelming. That is when you make bad decisions and end up buying crappy food. It does not happen so often anymore in our house because nowadays we make a list of what dishes to make one week at a time and we make sure they don’t take a lot of time to make.
A couple of days ago I made a nice dish of what we had in the fridge and it was so tasty and so simple!
Ugnsrostad broccoli Oven toasted broccoli
900 gr broccoli 900 grams of broccoli
Soltorkade tomater i vitlök och örter Sun dried tomatoes in garlic and herbs
Flingsalt Sea salt
Sätt ugnen på 225 grader och lägg den frusna broccolin i en form, gärna i ett tunt lager, använd flera formar om det behövs, sätt in dem i ugnen i ungefär 15 minuter. Dela de soltorkade tomaterna i halvor och lägg ihop dem med broccolin. Slå på lite olja från tomaterna och häll på och strö på flingsalt, in i ugnen igen i 5 minuter.
Put the oven on 225 degrees and put the frozen broccoli in a dish, spread them as thin as possible, use several dishes if necessary. Put it in the oven for 15 minutes, then cut the sun dried tomatoes in halves and put it together with the broccoli and pour on some oil from the tomatoes and sprinkle some sea salt over it. Put it back in the oven for another 5 minutes.
Parmesan créme Parmesan créme
2 dl créme fraiche 2 deciliter cream fraîche
1,5 dl riven parmesan 1,5 deciliter shredded parmesan
Salt Salt
Svart peppar Black pepper
Riv parmesan och rör ner den i créme fraîchen och strö i lite salt och grovmalen svart peppar.
Shred the parmesan och stir it into the cream fraîche and sprinkle some salt and black peppar in.
Till detta lägger jag in ett par skivor prosciutto i ugnen de sista 5 minuterna som broccolin är inne och låter dem rostas. Lägg den i en form en och en skiva, inte på varandra. När jag sen lägger det på tallriken strör jag även på skalade hasselnötter och skivar lite parmesan över.
I also put a couple of slices of prosciutto in the oven the last 5 minutes that the broccoli is in there and let them get toasted. I put them in a dish, put the slices separated from each other. When I put the food on the plate I put some peeled hazelnuts on the top and a couple of slices of parmesan.