Skip to content

Italienska pannbiffar i krämig tomatsås 

För ett par månader sedan blev jag bjuden på lunch av min moster och hon hade gjort en fantastiskt god rätt som hon hittat i En tidning. Det var italienska pannbiffar i tomatsås och det har blivit en favorit här hemma, så här kommer receptet.

A couple of months ago I was invited for lunch to my aunt and she had made a fantastic tasty dish. It was Italian meatballs in tomato sauce with basil. It has become a favourite now and we make it almost once a week, so here is the recipe. 


Pannbiffarna/ Meatballs

1 ägg/ 1 egg

1/2 dl ströbröd/ 1/2 dl breadcrumbs

1/2 dl grädde/ 1/2 dl cream

1 finriven gul lök/ 1 finely shredded onion

500 gr blandfärs/ 500 gr minced meat

Salt och peppar/ Salt and pepper

Rör samman ströbröd, grädde, ägg, salt och peppar. Blanda i köttfärsen och löken och forma till små pannbiffar. Stek på båda sidorna,  circa 4 min på var sida.

Mix breadcrumbs, cream, egg, salt and pepper, then add the minced meat and the onion. Shape it in to bigger than meatballs, fry them on both sides, approximately 4 minutes on each side.

Sås/ Sauce

1,5 burk krossade tomater/ 1,5 can of crushed tomatoes

1,5 dl grädde/ 1,5 dl cream

Salt och peppar/ Salt and pepper

Efter att du har stekt pannbiffarna, häll på tomaterna och grädden, krydda med salt och peppar och låt det koka ihop. Toppa med basilika och persilja och servera med antingen potatismos, eller som vi brukar göra, tagliatelle.

After you have fried the meatballs, pour on the tomatoes and cream, spice it with salt and pepper and let it cook together for a couple of minutes. Before serving put some fresh basil and parsley on top and serve with either mashed potatoes or, as we usually do, tagliatelle.

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: