Hoppa till innehåll

En stol med attityd

En formgivare som är en riktig favorit för mig är danske Verner Panton. Jag älskar hans lampor, mönster och stolar. En av dessa är designklassikern Pantonstolen i formpressad plast som lanserades 1967 i samarbete med Vitra.

A designer that is a real favourite of mine is the Danish designer Verner Panton. I love his design of lamps, patterns and chairs. One of these are the design classic the Panton chair in plastic was launched in collaboration with Vitra in 1967.

Nu är det 50 år sedan lanseringen och för att fira detta har Vitra lanserat Panton stolen i krom i limiterad upplaga. Den är så glänsande och snygg! Panton tyckte mycket om spegelytor så jag tror att han hade tyckt om den lika mycket som jag!

Now it is 50 years since the launch and Vitra is celebrating that by releasing the Panton chair in chrome in a limited edition. It looks so great and sleek! Panton loved mirror surfaces so I believe that he would have liked this version as much as I do.

Alla bilder från Vitra. All pics from Vitra.

Jag köpte mina vita Panton stolar för femton år sedan. Jag har alltid drömt om att äga en sån stol och då hade jag möjligheten. Den vita plasten har tyvärr gulnat något under åren så min tanke är att jag ska spraymåla dem. Jag vet att man inte får men jag vill inte ha dem som de är och jag vill inte sälja dem så jag tror jag testar. Om jag gör det så ska jag hålla er uppdaterade på resultatet.

I bought my first Panton chairs fifteen years ago in white because I have always dreamed of owning one. They have turned a bit yellow in the plastic with age, so I am planning to spray paint them. I know it is probably wrong to do but they would look so much better. If I do it I will tell you all about it.

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: