Hoppa till innehåll

En frasig äppelkaka

Vi hade min svåger över på fika idag så jag svängde ihop en äppelkaka lite snabbt. Den är en favorit så jag tänkte bjuda er på receptet här på bloggen. 

We has my brother in law over for coffee so I decided to make an apple cake. I have a favourite one so I wanted to share it with you. 


Den är väldigt enkel och är till fyra personer. Skiva upp 5-6 äpplen beroende på storlek, jag skalar dem för jag tycker att det blir godast så. Blanda ihop 1,5 dl socker, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver samt rivet skal av en halv citron. Smält 125gr smör och rör sen ner det i blandningen. Lägg äpplena i botten och klicka sedan på blandningen. Äppelkakan ska bakas i 200 grader i cirka 30 min och jag brukar ha grädde eller vaniljglass till. Lycka till! 

It is very simple and serves up to four persons. Take 5 or 6 apples, depending on size, peel and slice them. Mix 1,5 dl sugar, 2 dl flour, 1 tsp baking powder and grated lemon peel from half a lemon. Melt 125 grams of butter and pour it into the mix. Put the apples in the bottom and the spread the mix over the apples. Bake it in the oven at 200 degrees for 30 minutes and serve with whipped cream or ice cream. Good luck! Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: