Hoppa till innehåll

De återfunna sänggavlarna!

För många år sedan var jag och hälsade på min morfars bror och hans fru i deras vackra sekelskiftesvåning i stan. Det var ett mycket vackert hem med danska designmöbler och fin konst och drömmen att få se när man är så intresserad som jag. I sovrummet stod två sänggavlar i krom och svart skinn och jag lade märke till dem på en gång, de var så snygga! Flera år senare nämnde jag dessa för min mamma och hon kom också ihåg dem och hade också blivit förtjust i dem.

Many years ago I visited my grandfather’s brother that lived in an amazing big apartment in the city in a house from the 1920s. He and his wife had filled it with danish design furniture and beautiful art and it was so great for me to see it since I love design furniture. In the bedroom they hade two bed frames in chrome and black leather and they caught my eye immediately, they were so stylish. Later I mentioned them to my mum and she had felt the same way when she saw them.

Min morfars bror gick bort för flera år sedan och jag har ingen aning om vart sänggavlarna tog vägen. För fyra veckor sedan dök de upp på Auctionet här i stan. Är det samma sänggavlar eller likadana? Ingen aning! Jag har verkligen letat efter dem men har inte sett några sådana varken innan eller efter. Jag lade in ett sent bud och de blev mina!

Now my grandfather’s brother is gone, he passed away several years ago and I have no idea where those bed frames are now. Then suddenly four weeks ago they showed up at Auctionet here in town. Are they the same once? I do not know. I have never seen the before or after anywhere and I have really looked. I put in a bid late and got them!

Jag läste om Sven Svensson som formgav dem 1968. Han tog över sin pappas företag Svenssons Möbler i Lammhult 1960 och formgav flera möbler under sin tid där. Han reste runt i Europa, bland annat till Italien, där hämtade han inspiration för sin formgivning och köpte in mycket vackra möbler och lampor till företaget. Sänggavlarna tycker jag vittnar mycket om den italienska designen på den tiden och det gillar jag mycket! Jag vet ännu inte vart jag ska ha dem men det löser sig, nu är de ju mina så jag har tid att tänka ut det!

I read about Sven Svensson who designed these bed frames in 1968. He took over his father’s company 1960, Svenssons möbler i Lammhult. He travelled a lot around Europe to get inspiration for his designs and bought beautiful items for the company. I got a feeling of Italian Design from these bed frames and I like that a lot! I don’t know where to put them yet but now they are mine so I have the time to figure that out!

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: