Idag har jag gjort chokladfudge till jul. Det är en av mina favoriter vid jul, för jag älskar choklad. Det är jätteenkelt att göra och blir verkligen hur gott som helst. För att göra det enklare köpte jag förra året en spatel med inbyggd termometer.
I have made chocolate fudge for Christmas today. It is one of my favorites at Christmas because I love chocolate. It is so easy to make and last year I bought a spatula with a thermometer and then it became even easier.
Chokladfudge Chocolate fudge
3 dl vispgrädde 3 deciliters of cream
3 dl socker 3 deciliters of sugar
1 msk smör 1 tablespoon of butter
1 msk ljus sirap 1 tablespoon of light syrup
3 msk kakao 3 tablespoons of cacao
1 krm salt 1 milliliter of salt
Blanda grädde, socker, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt det koka upp och koka sen på medelvärme till 125 grader i cirka 25 minuter, rör då och då.
Tillsätt kakao och salt och häll sen smeten i en form klädd med bakplåtspapper, cirka 25 x 10 cm och låt den stelna. Skär den sedan i bitar, cirka 20 stycken för en sats.
Mix cream, sugar, butter och syrup in a saucepan. Let it boil up and the let it boil on medium heat until it reaches 125 degrees which takes about 25 minutes, stir now and then.
Add cacao powder and salt and pour the paste in a dish dressed with a baking sheet 25 x 10 cm and let it solidify. Cut it in to pieces when served, 20 pieces for one batch.