Hoppa till innehåll

Bengt Erik Hallberg – formgivaren med känsla för silver

En av våra största formgivare av smycken är Bengt Erik Hallberg. Han startade sin egna guldsmedsfirma 1947 i Köping och den drivs nu av tredje generationen. Vi är nog många som har antingen silver- eller guldsmycken stämplade BeH. Bengt Erik Hallberg står för smycken av hög kvalité och har blivit riktigt eftertraktade på auktioner och i vintagebutiker.

One of Sweden’s greatest jewellery designers is Bengt Erik Hallberg. He started his own jewellery firm in 1947 in Köping and it is now run by the third generation. I think most of us Swedes own a piece of jewellery’s in either gold or silver marked BeH. The mark of Bengt Erik Hallberg stands for jewellery of a high quality and they have been very sought after at auctions and vintage jewellery stores.

Mitt första smycke av Bengt Erik Hallberg fick jag av min mamma när jag var 18 år. Det var en vacker ring i 18k vitt och rött guld med tre safirer som min mamma fått av min pappa. Det är en lillfingerring från 60-talet och jag tycker väldigt mycket om den.

My first piece of jewellery by Bengt Erik Hallberg was a ring I got from my mother when I was 18 years old. It is made of 18k gold both yellow and white gold with three sapphires. My mother got it from my father in the sixties and it means a lot to me.

Denna vackra ring i 18k guld med röktopas fick jag nu senast av min man på födelsedagen. Infattningen är så vacker och den sitter perfekt på fingret med en fantastisk passform.

I got this ring last year on my birthday from my husband, it is made of 18k gold with a smoked topaz. The setting is so beautiful and it sits beautifully on my finger so perfectly.

Bengt Erik Hallberg är riktigt bra på är att få till vackra infattningar vilket förhöjer både stenen och smycket. Det är ofta storslagna infattningar som bildar mönster och det tilltalar mig väldigt mycket. Det här ringen fick jag av min man på en födelsedag och den tillverkades 1967. Jag använder den ofta när det är fester.

Bengt Erik Hallberg makes beautiful settings of the stones which enhances both the stones and the jewel. The settings are often very grand and form beautiful patterns and that is something that appeals to me. This ring was a gift from my husband and was made in 1967, I usually wear it a lot at parties.

Det här halsbandet köpte jag på internetauktion för ett par veckor sedan och jag tycker att det är otroligt vackert. Stenen är enorm och infattad så vackert och hänget har en vacker tjocklek som än en gång visar kvalitén på smycken från Bengt Erik Hallberg.

I bought this necklace a couple of weeks ago at an online auction and I think it is gorgeous. The crystal is huge and fitted beautifully in a big pendant in thick silver, once again a proof of the quality of Bengt Erik Hallbergs work.

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: