Hoppa till innehåll

Är så sugen på att göra om mitt skrivbord

För många år sedan fick min mamma skrivbord i ek av sin far, min morfar. Han var bonde, politiker och journalist, tyvärr gick han bort innan jag föddes men jag kan tänka mig att han ofta satt och skrev vid detta skrivbord. När jag var liten stod det i ett rum i källaren där mamma sydde en massa kläder och gardiner och sen när jag fyllde 25 år fick jag det av min mamma i present. Det har ända sedan dess stått i mitt arbetsrum i olika bostäder under åren och jag har suttit och jobbat vid det många gånger. På senare tid har jag däremot känt att det kanske inte längre passar in i vår övriga inredning. Jag är sentimental av mig och har svårt att göra mig av med möbler med en historia, men så såg jag i en lokal tidning, Smålandsposten, en artikel med inredningsinspiratör Helena Nord som hade ett exakt likadant skrivbord som jag men hon hade det svartbetsat. Jag tyckte att det var grymt snygg och nu är jag så sugen på att göra likadant, eller vad tycker ni?

Many years ago my mum received a desk in oak from her father, my grandfather. He was a farmer, politician and journalist, unfortunately he passed away before I was born but I can imagine him sitting by that desk writing. When I was a child my mum had it placed in a room in the basement where she sat and sew clothes and drapes and when it was my 25th birthday my mum gave it to me. Ever since then it has been in my study in my apartments and houses and I have used it numerous times. Lately, however, I have felt that it might not match the rest of our interior. I am very sentimental and it is hard for me to get rid of furniture with a history but then I saw an article in the local newspaper Smålandsposten with interior inspirer Helena Nord who had exactly the same type of desk but ebonised. I think it looked awesome and I am dying to do the same, what do you think?


Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: