Hoppa till innehåll

Trälådorna förbjuds på Systembolaget, eller?

Vi var nog många som reagerade när Systembolaget gick ut med att de förbjuder försäljning av vin i trälådor. Jag tycker om att ha dessa trälådor som dekoration i min vinkällare. De är även perfekta när man ska sätta ihop en låda med lite blandade viner till någon som fyller jämt. Köper jag och dricker jag mer vin för att de levereras i en trälåda? Absolut inte! Jag handlar viner efter smak och kvalité och inte för att få en vinlåda i trä.

I believe many of us reacted to the news that Systembolaget will stop selling wine in wooden boxes. I like these boxes to decorate with them in my wine cellar. They are also perfect for when you want to put different of great wines together and give to someone for a birthday. Do I buy or drink more wine because of the boxes? Definitely not! I buy wine for its taste and quality, not for the packaging.

Jag tog kontakt med Systembolaget och ifrågasatte deras beslut och att jag inte tycker att de håller en enhetlig linje. Enligt deras argument borde även viner i box inte säljas. Jag fick ett mycket trevlig och professionellt svar från Systembolaget. De svarade att förbudet gäller tillfälliga detaljistförpackningar som tagits fram för att öka försäljningen under en kampanjperiod. Om vinet alltid levereras i en trälåda så gäller inte något förbud.

I contacted Systembolaget to get som answers about this. I was criticised their decision and that if they didn’t want to increase people drinking more alcohol they should stop selling wine in box. I got a very nice and professional answer from Systembolaget. They will only stop selling temporary packaging like wooden boxes that are only used during a sale under a limited time period. If the wine is always delivered in a wooden box then that is not a problem.

Systembolaget höll med mig om box vinerna men har enligt Alkoholsortimentsnämnden varit tvungna att ta in dessa i sitt sortiment. Jag köper väldigt sällan viner på kampanj så jag känner inte att det här förbudet kommer att påverka mig. Däremot kommer säkert andrahandsvärdet på trälådor att öka, jag kommer i alla fall att fortsätta att köpa på mig dessa.

Systembolaget agreed with me about wine in a box but has been forced to keep it in their stores due to a decision by the alcohol assortment committee. I rarely buy wine on sale or on campaign so I can’t see that this will affect me. The second hand value of these wooden boxes though will probably increase, I will be looking for them.

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: