Hoppa till innehåll

Skapa dina egna receptböcker

img_2515

Att skapa sina egna receptböcker är riktigt roligt, jag brukar samla på mig recept från vänner, släkt och diverse reklamblad och internetsidor. Jag tar bara dem som jag verkligen känner att jag kommer att laga någon dag för jag anser att det är precis som med kläder, om det inte känns rätt på en gång så kommer det aldrig att göra det.

Jag klistrar in recepten i en bok, som jag brukar köpa på Akademibokhandeln, med spiralrygg. Jag har många recept så jag har delat upp dem i kötträtter, kycklingrätter, fisk- och skaldjursrätter, vegetariska rätter och desserter. När man har lagat rätten så kan man skriva in en recension om vad man tyckte och om det är något man ska ändra eller tänka på till nästa gång.

Min mormor lämnade flera liknande receptböcker efter sig och även min svärmor. Det är ett fantastiskt arv att kunna laga deras maträtter efter att de inte längre finns här. Det är härligt att kunna föra en tradition med mat och recept vidare. God mat kan dessutom verkligen få en att minnas och må bra – visst är det underbart!

img_2517

Creating your own recipe books is really fun. I collect recipes from friends, family, flyers and on the internet. I only save the recipes that I think sound really good, because I believe that it is like when you buy clothes, if it doesn’t fit you perfectly then it won’t ever fit you. 

I paste the recipes in a book that I buy from a local bookstore. I have a lot of recipes so I have several books, meat dishes, chicken dishes, fish and seafood, vegetarian dishes and desserts. I also really can recommend to write a review of a dish when you have cooked it, your thoughts about it, if any alterations can be made or if there is something to think of before making it next time. 

We inherited several homemade recipe books from my grandmother and also from my mother in law. It is fantastic to be able to cook their dishes even if they are no longer with us. Food and recipes make a wonderful tradition to continue. 

img_2516-1-1-1

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: