Hoppa till innehåll

Så här gör du Mozartkulor till jul!

Julgodis är ju ett måste tycker jag och godast är det ju om man gör den själv! Min pappa och mamma kokar knäcken, min man gör det godaste chokladtryfflarna med rom och jag gör Mozartkulor och fudge. Smörkolan har vi faktiskt köpt från PM Bröd & Sovel i år och den är jättefin. Om ni är sugna på att göra Mozartkulor så kommer receptet här.

Christmas candy is something I want for Christmas and the best one you make yourself! My mum and dad makes great butterscotch, my husband makes delicious chocolate truffles with rum and I make Mozartkugeln and fudge. This year I am not sure if I make fudge but I have made the Mozartkugeln, if you want to make them here is the recipe.

400 gr mandelmassa

1,5 msk konjak

140 gr nougat

300 gr mörk choklad 54%

Lite ekologisk rapsolja

400 gr raw marzipan

1,5 tablespoons of brandy

140 grams of nougat

300 gram of 54% chocolate

Some rape seed oil

Jag river mandelmassan och blandar i konjaken. Jag använder en fin konjak som heter Renault. Jag skär små bitar av nougaten. Jag rullar kulor av mandelmassan och så gör jag ett hål med fingern och trycket i nougaten och rullar den rund igen. Jag smälter chokladen i ett vattenbad och blandar i ytterst lite rapsolja för glansen. Jag rullar bollarna i chokladen mellan två skedar. Jag lägger dem på ett bakplåtspapper och låter dem stelna. Vill man att barnen ska äta dem så uteslut bara konjaken. Lycka till!

I shred the raw marzipan and mix in the brandy, I use a french brandy called Renault. I make small cubes of the nougat. I roll the raw marzipan round and make a hole with my finger and put the nougat in the middle and make it completely round. I melt the chocolate with a tiny bit of rape seed oil in a water bath. I put the juggling in there and roll them around with two spoons. I pick them of and let them dry on a baking paper. If you want to make them for kids just skip the brandy. Good luck!

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: