Hoppa till innehåll

Nu har jag pysslat lite igen…

För ett tag sedan gjorde jag ett inlägg om ommålning av krukor och nu har jag varit igång igen med vintagefärgen ifrån Panduro. Den här gången använda jag en mörkare grå färg och smyckade också krukan med lite detaljer, ett svart lädersnöre och en fjäder i vitmetall. Krukan har jag köpt på en loppis för 25 kronor så att det är ett billigt projekt. Jag tycker att det blev rätt så bra, öppningen däremot är liten så växten som jag planerat att sätta i var lite för stor, därför blir det att åka till blomsteraffären snart.

Jag gillar färgen för den är lätt att jobba med och pensla på, det kanske bara hade behövts ett lager men jag tog två för att vara riktigt säker. Det går åt väldigt lite färg och strukturen blir matt och ser nästan ut som att den är handdrejad.

A while ago I posted here on the blog that I had painted a pot with a vintage color from a local hobby store, and I have done it again. This time I used a darker grey color and decorated the pot with a leather strap and a metal feather. I bought the pot from a local second hand store for 25 SEK so it is a cheap project. I like the result, but he opening of the pot was rather small so the plant that I planned to put in was too big, so I will have to go to the flower store soon. 

I like the color because it is easy to work with. I use a paint brush, and I think that one layer would had been sufficient but I put on two to be sure. The paint seems very lasting and the structure is nicely lusterless and it almost looks as it has been handmade in clay. 


Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: