Hoppa till innehåll

Nej, vad är det här?!

Idag åkte vi till en ”finare” loppis med mycket dansk design, men där finns även andra saker. Jag älskar att göra sånt på regniga söndagar men det blir mer och mer sällan tyvärr, särskilt på våren när trädgården och odlingen tar det mesta av min lediga tid.

Today we went to a nicer vintage store with a lot of Danish design, but they also have other things. I love to visit vintage stores and flea markets on rainy Sundays, but now it happens more and more seldom, especially in spring when the garden takes up most of my free time. 

Helt plötsligt så såg jag den här skapelsen i keramik och jag tänkte: – Vad ful den var! Jag gick vidare och tittade på andra saker men kom tillbaka till den här igen och tänkte: – Den är ful, men är den inte lite intressant också?! Jag fortsatte att gå vidare och när vi närmade oss kassan så sa jag till min kära make: Jag tror jag måste gå tillbaka och titta på den hemska saken en gång till. Den här gången fick den följa med hem, den talade till mig kan man kanske säga. 🙂

Suddenly I saw this creation in ceramics and I thought: -How ugly it is! I continued my shopping but returned to it again and thought: -It is so ugly, but isn’t it a little bit interesting too?! I continued and when we went to pay for other things I stopped and said to my lovely husband: I have to go back to the hideous thing once more. This time it came with me, I think it spoke to me. 🙂

Mannen som äger butiken sa att den är dansk men vet ingenting mer, han skojade och sa att hans dotter hade gjort den i lekskolan, hans fru skrattade men sa att det är definitivt inte sant. Jag har sett liknande vaser på Instagram men har ingen aning vad det har stått om dem, är det någon av mina läsare som vet så blir jag väldigt tacksam för hjälp! Jag vill veta så mycket jag kan om den udda skulpturen som nästan känns som en figur. Jag kanske tar med den till Antikrundan som ska komma hit i närheten i augusti och se om de kan hjälpa mig.

The Danish man who owns the store said that it was made in Denmark but doesn’t know more than that. He made a joke that his daughter hade made it in pre-school but his wife laughed and said that he shouldn’t lie to the costumers. I have seen similar vases on Instagram but I haven’t read what the texts has said, maybe one of you readers knows something about what it can come from, I would so grateful for any help! I want to know as much as I can about the sculpture that is almost like a figure. I might bring it to the Swedish TV-show Antikrundan that values and tells the story about vintage things, It is recorded not far from here in August. 

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: