Hoppa till innehåll

Här var det högt till tak!

Jag läste för många år sedan att vi mår bättre om vi har högt till tak i våra hus. Det handlade om någon sorts studie som visade att de som hade högt till tak var inte lika deprimerade. De hade också färre fysiska sjukdomar. Hur mycket sanning det ligger i det vet jag inte, men att hur vi bor och inreder våra hem påverkar vår hälsa är väl ändå rätt så självklart.

I read many years ago that the headroom in our homes affect our well being. The higher the headroom the less depressions and physical diseases. I do not know if that is correct, but of course our living and interior is affecting our health in some ways.

Hur högt har ni till tak i ert boende? Vi har bara något högre än standard med 2,5 meter, men jag måste erkänna att jag drömmer om ett boende med riktigt högt till tak. Inte för att jag tror att kommer att bli friskare utan för att jag gillar känslan som högt till tak ger mig. Jag känner det som att det är lättare att andas, det blir ljusare, luftigare och snyggare.

How much headroom do you have in your house or apartment? We have 2,5 m, just a tiny bit over Swedish standard. I am dreaming of a house with a big headroom not because I think that I will be healthier but for the airy and light feeling.

I många äldre sekelskifteslägenheter var det högt till tak och nu sedan många år tillbaka har det även kommit tillbaka i en hel del nybyggda fastigheter. Det som också är smart med högt till tak är att det även kan ge extra boyta vid behov.

In many older apartment they have a large headroom and since many years now even new building has a nice headroom. The smart thing is also that it can be used to increase the area of your living when needed.

Inte ens ett väldigt litet rum känns så trångt om det har en hög takhöjd. Det här sovrummet är litet, men så mysigt med en rejäl takhöjd.

Not even a really small rooom feel crammed if it has a high headroom. This bedroom is really small but so cosy and the headroom is a big part of that.

Bilderna i detta inlägg kommer från Våningen och Villan som har dessa lägenheter ute till försäljning just nu. Så om du är sugen på ett nytt boende med en generös takhöjd, kolla in de här två lägenheterna.

Sekelskiftesvåningen i Malmö, följ länken här eller den nyrenoverade lägenheten i Helsingborg, följ länken här.

The pictures in this post are from Våningen & Villan. These two apartments are currently for sale there, one is an old beautiful apartment in Malmö. Check it out here. The other one is a gorgeous apartment in Helsingborg, check it out here.

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: