Nu när vi är inne i april är det dags att odla tomater och jag tycker att det är riktigt roligt och vill ha många olika sorter. Jag kommer att sätta enbart körsbärstomater; svart-röda, gula och Sunstream som är röda och smakrika. Jag brukar plocka fröer från tomaterna i matvaruaffären, torka dem på ett bakplåtspapper och sen plantera ett par veckor senare. Jag kommer att göra likadant i år men jag ska även testa ett nytt sätt, att odla med tomatskivor direkt i jorden för att se om det är lättare och om det går snabbare. Jag fyller upp krukan till 2/3 med jord lägger dit tomatskivan och sen jord ovanpå, hur enkelt som helst faktiskt. Nu har jag satt den röda Sunstream-tomaten med skivor och gula körsbärstomater på det traditionella sättet med torkade fröer.
Now we are in April and it is time to sow tomatoes and I really like that and want many different kinds. I only sow cocktail tomatoes and I sow blackish red, yellow and Sunstream, which are red and have a lot of flavour. I pick the seeds from the tomatoes that I like and buy in the grocery store. I dry the seeds on a baking sheet and plant them a couple of weeks later. I will do the same this year but I will also try a new way – I will put slices of tomatoes directly in the soil and see if it works. I fill up the pot with soil to 2/3, put the slice in and then cover up with soil, it is just that easy. Now I have sown the red Sunstream the new way and yellow cocktail tomatoes the old way, I will compare them which ones that will grow faster and which one who will give most plants.
Nu har det gått en vecka och titta så bra de har tittat upp ur jorden, det har även den gula tomaten gjort så det går inte snabbare att odla med tomatskivor men man slipper hela torkningsprocessen vilket är skönt.
Now a week has passed and it worked great and look how cute they are, the yellow cocktail tomatoes is just as big so it did not go faster with tomato slices but I save time by not having to dry the seeds before I sow them.
Sunstream tomatoes that I sow a week ago with fresh tomato slices.