Hoppa till innehåll

Äppelknyten för dig som inte tycker om att baka


Jag tycker inte om att baka, det ligger inte för mig alls tyvärr eftersom man är mer låst till ett recept och det är svårare att improvisera. Laga mat tycker jag däremot är roligare, där kan man ta ett recept och sen ändra lite som man själv tycker. Det är bakning och att sy som gör mig på dåligt humör så jag undviker detta om jag kan i möjligaste mån.

Det här receptet kom jag på vid ett sådan tillfälle när man vill ha något nybakat att bjuda på,  men utan att behöva baka. Jag tog köpt färdig smördeg och skar i fyrkanter, lade en klick av mitt egengjorda äppelmos med kanel i mitten, vek ihop hörnen mot mitten som ett knyte, penslade med äggula och strödde grovt hackade valnötter över. Sedan in i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter. Det blev verkligen jättegott och uppskattade av mina fikagäster! Jag serverade äppelknytena varma med vaniljglass till. Enkelt för en som hatar att baka 🙂


I do not like baking, it is just not for me. I think it is because you have to follow a recipe and you cannot improvise. I love cooking, simply because you can take a recipe and alter it according to your own mind and taste. Baking and sewing puts me in a bad mood so I try to avoid it as much as I can.

I can up with this recipe on one of those occassions when you want to make something without making it all from scratch by yourself. I bought ready made puff pastry in the store and cut to squares, put some home made apple sauce with cinnamon in the middle and folded the corners together as a unit. I brushed them with egg yolk and put some chopped pieces of walnut on the top. I baked them in the oven on 200 degrees for 15 minutes. They were delicious with some vanilla ice cream and my guests really appreciated them! Easy enough for someone who hates baking 🙂

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: