Skip to content

Så här kryddar du snapsen till jul


För några år sedan började jag att krydda egen snaps till jul och nu blir det inte jul utan den. Den är enkel och jag gör den redan nu för att slippa ha för mycket att göra inpå julen, dessutom behöver den stå med ingredienserna i två veckor och skakas varje dag. Efter det silar jag bort kryddorna och häller den i snygga glasflaskor. Jag brukar göra flera flaskor och ge bort ett par i julklapp och det är en uppskattad klapp.

I began making my own spiced christmas schnapps a couple of years ago and now it simply isn’t Christmas without it. It is easy to make and I make it in November so I don’t save too much things to close to christmas. It needs to have the ingredients in for two weeks and it needs to be shaken every day. After you have removed the ingredients out of the alcohol, then you pour it in a nice bottle and it will last for a very long time, at least a year. I usually make a few and give them to relatives for Christmas gifts and it is very appreciated. 

Julsnaps                                                                      Christmas snaps

35 cl brännvin                                                                   35 cl spirits

8 st kryddnejlika                                                              8 cloves

1 kanelstång (10cm)                                                        1 piece of cinnamon (10cm)

8 st kardemummakärnor                                              8 cores of cardamom

3 msk socker                                                                    3 tablespoons of sugar

15 cm av apelsinsskalscest                                            15 cm of orange zest

Receptet och bilden är lånat ifrån Spisa, kolla in där för fler recept.

 

Share

Be First to Comment

Kommentera

%d bloggare gillar detta: