Skip to content

Krämig gnocchi 

Jag tycker mycket om gnocchi trots att jag egentligen inte är en potatisälskare. Härom kvällen lagade vi en god, varm och krämig gnocchi som vi hade till proscuitto. Så här gjorde vi den, men vi gjorde det enklare med färdigköpta gnocchi: 

I like gnocchi a lot even though I am not a fan of potatoes. The other night we made a warm and creamy gnocchi that we ate with some prosciutto. This is how we made it, but we made it easier with some store bought gnocchi: 

1 påse gnocchi/ 1 bag of gnocchi

140 gr strimlade soltorkade tomater/ 140 gr sliced sun dried tomatoes

2 dl Crème fraîche/ 2 dl Crème Fraîche

1/2 kruka färsk basilika/ 1/2 pot of fresh basil

Salt och peppar/ Salt and pepper

Koka gnocchin i ett par minuter i saltat vatten och häll därefter av vattnet och stek dem i rapsolja i het stekpanna tills de blir gyllenbruna. Blanda ihop Crème Fraîche, soltorkade tomater, salt och peppar. Häll ner Crème Fraîche-blandningen i gnocchin och dra av stekpannan, strö över basilika. Klart! Vi hade även blandade salladsblad som vi hällde en tesked rödvinsvinäger på och lite salt. Det blev väldigt gott med det syrliga till den krämiga gnocchin.

Boil the gnocchi a couple of minutes in salted water and pour off the water. Fry them in rapeseed oil in a hot frying pan until they get golden brown. Mix Crème Fraîche, sliced sun dried tomatoes, salt and pepper then pour the mix on the gnocchi and pull the frying pan off the stove. Put the basil leaves on top and you are done! We had some mixed sallad leaves that we poured one teaspoon of red wine vinegar and salt on and the acidity together with the creamy gnocchi was really good. 

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: