Skip to content

Ett spännande möte om vin

Som ni har sett här på bloggen i tidigare inlägg så blev det en resa till Italien i sommar. Vi besökte vingårdar både i Chianti, Montalcino och Valpolicella. Vi var hos en liten vinmakare i Negrar och provade hans fantastiska viner och det var väldigt intressant att höra honom tala om sina viner. Det var viktigt för honom att vinerna inte skulle innehålla så mycket socker och att vinet inte fick ta över från maten. Ända sedan vi kom hem så har vi tänkte mycket på detta och nu känner man ännu mer hur viktigt det är att få ihop vin och mat på ett harmoniskt sätt.

Han förkastade också att använda vinpump för att spara en flaska vin. Som en sann italienare så förstod han inte varför man inte drack upp flaskan från början. 🙂 När man använder en vinpump dunstar alkoholen upp i det tomma utrymmet i flaskan, vilket gör att det sen smakar bara alkohol när man ska dricka vinet som är kvar. Sätt därför istället tillbaka den vanliga korken i flaskan så håller vinet upp till en vecka.

This summer, as you might already have read, we visited vineyards in Chianti, Montalcino and Valpolicella in Italy. One vineyard we visited in Negrar had fantastic wines and hearing the owner talk about his wines was very interesting. It was important to him that his wines wouldn’t contain too much sugar nor that they would be too powerful that they overpower rather than compliment the food. Since we’ve returned home it has been even more important to find the perfect match between food and wine. 

He didn’t like the vacuum wine pumps, because the alcohol evaporates into the empty space in the bottle so the first glass will taste of a lot of alcohol. Instead, save the wine with the original cork and it will last up to a week. 

 

Share

Be First to Comment

Kommentera

%d bloggare gillar detta: