Skip to content

En fräsch efterrätt till jul


Efter all julmat som är rätt så tung och fet så är det trevligt att ha en fräsch och god efterrätt, därför gör jag den här varje år och den är mycket uppskattad. Här är receptet om ni är sugna på att göra den.

After all the Christmas food that are quite heavy and fat I want a fresh and good dessert, this is a dessert I make every year and it is very appreciated within the family. Here is the recipe if you would like to try to make it.

500 gr röda vindruvor                                                                                500 gr of red grapes

8 apelsiner                                                                                                    8 oranges

6 kiwi                                                                                                             6 kiwi

Jag använder kärnfria vindruvor som jag delar i halvor och jag tar fileér av apelsinerna och delar dem. Jag skalar och skär kiwin i bitar.

I use seedless grapes that I split in halves then I cut filés out of the oranges and split them too. I peel and cut the kiwis in bits. 

1 liter vatten                                                                                                1 liter of water

7-8 dl socker                                                                                               7-8 deciliter of sugar

10 stjärnanis                                                                                               10 star anise

1 kanelstång                                                                                                1 cinnamon stick

1 vaniljstång                                                                                               1 vanilla

Koka upp vattnet med socker, kanel och stjärnanis i ungefär 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna i lagen och sen lägg ner vaniljstången också och låt sen det kallna. Häll sedan sockerlagen över frukten i en skål och ställ kallt, servera med vispad grädde och dekorera gärna med en stjärnanis på toppen i varje glas.

Boil the water with sugar, cinnamon and star anise in 5 minutes. Split the vanilla in half and scrape the seeds in and then put the whole vanilla in too and let it get cool. Pour it over the fruit in a bowl and put it in the cooler, serve with whipped cream and decorate with a star anise in a glass. 

Share

Be First to Comment

Kommentera

%d bloggare gillar detta: